Over mij

30 jaren ervaring

The Zen Dog House

Als je onder foto's bij mij Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.
Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en er ontstaan soms leuke vriendschappen onderling.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Daarna kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt.
Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:00 - tussen 11:30 en 15:00 en na 17:00 tot 20:00.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training via op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste logee er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppybootcamp)
Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is.
Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie!
Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappelerbos en naast de Brunssumse hei en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn jonge labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik ook handbeweging bij, zodat als je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met onwenselijk gedrag).
Net als de moederteef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’S Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit natraject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden indien wenselijk aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Berner sennenhond · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergpinscher · Friese stabij · Galgo espanol · Golden retriever · Grote munsterlander · Kortharige dwergteckel · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Labradoodle - Medium · Middenslag schnauzer · Mopshond · Nova scotia duck tolling retriever · Oud Duitse Herdershond · Podenco ibicenco · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Teckel · Tervuerense herder · Vizsla · White swiss shepherd dog · Vizsla Korthaar · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Boekingen: 572
Vaste gasten: 71
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Er wordt in huis gerookt
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Heeft 2 honden
Jolanda's honden
Layla
Golden retriever, Vrouwtje
9 jaar en 6 maanden
Rosa
Labrador retriever, Vrouwtje
1 jaar en 2 maanden

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Beoordelingen

192 beoordelingen
Claud
Dagopvang | 24-08-19

Geverifieerde beoordeling
Luca, Kruising
Mannetje, 3 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt!

Andre
Uitlaatservice | 23-08-19

Geverifieerde beoordeling
Paddy, Vizsla Korthaar
Mannetje, 3 maanden

Reactie Jolanda

Thanks!

Harrie
Dagopvang | 19-08-19

Geverifieerde beoordeling
Zeer deskundig geeft goed advies 👍
Aiko, Duitse staande hond
Mannetje, 7 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! Alles voor de lieve vrede en tevreden honden met bazen in het leven!

Paul
Logeren | 19-08-19

Geverifieerde beoordeling
Jolanda heeft heel veel aandacht voor de hond en zorgt ervoor dat Circa goed kan acclimatiseren. Prettig in de omgang. Top bnb .
Cisca, Friese stabij
Vrouwtje, 3 jaar en 8 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt!

Augustine
Dagopvang | 18-08-19

Geverifieerde beoordeling
Het was dit keer maar een dagje, maar volgens mij heeft Finn het prima naar zijn zin
Finn, Golden retriever
Mannetje, 2 jaar en 9 maanden

Reactie Jolanda

Altijd!

Andre
Uitlaatservice | 16-08-19

Geverifieerde beoordeling
Echt een vrouw met een hart voor dieren, zeer tevreden . Gaat prima echt een aanrader!!!! Super !!
Paddy, Vizsla Korthaar
Mannetje, 3 maanden

Reactie Jolanda

Dankjewel! Graag gedaan, Paddy is een schat om voor te mogen zorgen. Puppygedrag inclusief!

Nicole
Logeren | 16-08-19

Geverifieerde beoordeling
De tweede zomervakantie van Arko bij Jolanda was weer top! Via de mooie verhalen op Facebook konden we lezen hoe het met Arko ging. Dit is echt een super plek voor de honden , complimenten voor Jolanda!!
Arko, Duitse staande hond
Mannetje, 12 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

Dank je wel! Arko, de gentle giant, is ook altijd welkom hier! Wat een prachthond hebben jullie aan hem!

Claud
Dagopvang | 15-08-19

Geverifieerde beoordeling
De rust, de tijd die ze neemt om de hond te "lezen", het geeft me een ontzettend goed gevoel dat we voor Luca deze oppas hebben.
Luca, Kruising
Mannetje, 3 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Heel fijn om te horen en graag gedaan!

Belinda
Logeren | 09-08-19

Geverifieerde beoordeling
Jolanda is overduidelijk een vrouw met een hart voor dieren. De honden mogen gezellig allemaal samen bij haar in huis, ze maakt dagelijks wandelingen met de honden en ze weet rust te creëren in haar roedel. Ons gevoel werd bevestigd toen we Isa kwamen halen, ze ging gewoon weer lekker op Jolanda haar mat ging liggen met een blik van "kom je me nu al halen..?" Nu eerste dagje thuis mist ze duidelijk al haar hondenvriendjes, en zoals Jolanda me al had gezegd, al die viervoeters bij haar ga ik niet kunnen vervangen....
Isa, Labrador retriever
Vrouwtje, 5 jaar en 3 maanden

Reactie Jolanda

Oh, wat zielig voor Isa! Vraag een hond te leen ter overbrugging ;-) Bedankt voor deze fijne referentie!

Yvonne
Logeren | 31-07-19

Geverifieerde beoordeling
Sieb kwam weer helemaal rustig thuis.
Sieb, Friese stabij
Mannetje, 1 jaar en 8 maanden

Reactie Jolanda

Fijn, hij heeft hier ook veel kunnen rusten in het roedel en lekker kunnen rennen in het bos. Tot de volgende week!

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten