Over mij

30 jaren ervaring

The Zen Dog House

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden Retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af.

Ik start de proefwandeling altijd bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 14 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:00 - tussen 11:30 en 15:00 en na 17:00 tot 20:00.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups tot 12 maanden bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppy bootcamp).
Voor pubers tot 18 maanden bereken ik een toeslag van 50%, tenzij overduidelijk is dat je hond prima gesocialiseerd is en ontspannen aan de lijn met mij meeloopt. Ze moeten ook zelf de uitknop al gevonden hebben en enkele uren in het roedel alleen kunnen blijven.

Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is. Blijkt tijdens de proef/wen dag dat het gedrag in het roedel toch meer aandacht vraagt dan pas ik de prijs op (eventueel) toekomstige boekingen aan.

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB op het laatst. Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz en Baila, maar ook Marley en Lucky, ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn jonge labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Australian shepherd · Belgische herder · Berner sennenhond · Boomer · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergpinscher · Engelse cocker spaniel · Friese stabij · Galgo espanol · Golden retriever · Grote munsterlander · Kleine munsterlander · Kortharige dwergteckel · Kooikerhondje · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Labradoodle - Medium · Middenslag schnauzer · Mopshond · Nova scotia duck tolling retriever · Oud Duitse Herdershond · Overige rassen · Podenco ibicenco · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Teckel · Tervuerense herder · Vizsla · West highland white terrier · White swiss shepherd dog · Vizsla Korthaar · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Boekingen: 691
Vaste gasten: 84
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Er wordt in huis gerookt
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Heeft 2 honden
Jolanda's honden
Layla
Golden retriever, Vrouwtje
9 jaar en 9 maanden
Rosa
Labrador retriever, Vrouwtje
1 jaar en 4 maanden

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Beoordelingen

234 beoordelingen
Yvon
Logeren | 16-11-19

Geverifieerde beoordeling
We vertrouwen onze Nikki en Lilly Ann graag aan Jolanda toe.
Lilly Ann , Jack Russel Terrier
Vrouwtje, 2 jaar en 10 maanden
Nikki, Kooikerhondje
Vrouwtje, 7 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt voor jullie vertrouwen! Ik zal goed op ze passen! Tot de volgende keer.

Maria. MARJO
Dagopvang | 14-11-19

Geverifieerde beoordeling
Zoals altijd, geen zorgen als je iets langer weg bent. De hond us verzorgd.
Finley, Golden retriever
Mannetje, 1 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Graag gedaan!

Yvon
Dagopvang | 12-11-19

Geverifieerde beoordeling
Een 💛 van goud voor onze Nikky en Lilly-Ann. Supermens!
Lilly Ann , Jack Russel Terrier
Vrouwtje, 2 jaar en 10 maanden
Nikki, Kooikerhondje
Vrouwtje, 7 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Lief! Dankjewel!

Anna
Dagopvang | 11-11-19

Geverifieerde beoordeling
Als Goldy kon praten dan zou hij zeggen. Wanneer mag ik komen logeren. Dank je wel Jolanda .
Golgy, Labrador retriever
Mannetje, 5 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Ja dat klopt, hij heeft er nu al zin in!

Siglinde
Dagopvang | 06-11-19

Geverifieerde beoordeling
Jolanda heeft de gave om elke hond in zijn eigen karakter gerust te stellen en te integreren als onderdeel van de roedel. De rust die ze uitstraalt, geeft elke hond een veilig gevoel. Als ze met de honden wandelt, is alles harmonie, ongeacht hoe de roedel is samengesteld. Jolanda doet er alles aan om je lieveling een goed verblijf te bezorgen
Sammy, Boomer
Mannetje, 14 jaar
Molly, Overige rassen
Vrouwtje, 13 jaar en 11 maanden

Reactie Jolanda

Ik doe mijn best! Fijn dat je het opmerkt! Bedankt!

Marielle
Logeren | 06-11-19

Geverifieerde beoordeling
Het was alweer de tweede keer dat onze ruwharige teckel een paar dagen kwam logeren. Ook nu heeft ze het prima naar haar zin gehad en was een stukje minder moe bij thuiskomst. Leven in een fijne roedel went snel. Dankjewel en zeker tot een volgende logeerpartij!
Saar, Kortharige dwergteckel
Vrouwtje, 2 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Fijn dat ze zo goed went hier! Fijne kleine meid, altijd welkom!

Ellen
Dagopvang | 04-11-19

Geverifieerde beoordeling
Marley, Berner sennenhond
Vrouwtje, 1 jaar en 9 maanden
Olha
Logeren | 27-10-19

Geverifieerde beoordeling
Thanks so much for warm and good care of our dogs. We are really happy to stay in touch with Jolanda, because her hospitable house and professional attitude to our dogs give us opportunity to be sure in safety and good (healthy) time they have. She made a photos and daily report about time they spent together, that give us more confidence that all is good and our dogs enjoy the time with her. Thanks again, we will look forward to seeing you soon again))))
Maya, Mopshond
Vrouwtje, 1 jaar en 7 maanden
Emma, Mopshond
Vrouwtje, 1 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

It is a pleasure to have the sisters here, plus they keep me warm ;-)

Alain
Dagopvang | 24-10-19

Geverifieerde beoordeling
Jolanda past geweldig op mijn hond! Ik ben lang op zoek geweest naar een oppas waar ik hem met een gerust hart naar toe kan brengen en ik had veel wensen, maar Jolanda doet het nog beter dan ik had kunnen hopen! Ook krijg ik ontzettend waardevolle tips van Jolanda die mijn hond helpen, ook als die weer thuis is. Een ontzettend fijne plek voor mijn hond, maar ook voor mezelf is een uitgebreid verslag van de dag en veel foto’s erg fijn. Een absolute aanrader!!
Ricky, Kruising
Mannetje, 6 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Fijn Alain dat je het zo ervaart. Die wensen zijn terecht! Ik doe het ook met veel liefde. Ricky is een fijne en lieve hond en ik wens hem een volledig ontspannen verblijf hier toe. Wetende wat zijn beginjaren waren heeft hij het met jouw hier in een jaar tijd ook al enorm ver gebracht. Hij boft dus met je en jij met hem. Win-win!

Marielle
Logeren | 23-10-19

Geverifieerde beoordeling
Super opvang! Dankjewel.
Saar, Kortharige dwergteckel
Vrouwtje, 2 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Met liefde gedaan voor die kleine mup van je!

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten