Beoordelingen

582 beoordelingen
Elise
Logeren | 26-09-22

Geverifieerde beoordeling
Beer voor de 1e keer een weekend gaan logeren bij Jolanda. In april niet gedacht dat Beer nog eens zou logeren maar met Jolanda als oppas voelt het stukken beter. Aan de onzekerheid van Beer wordt gewerkt. Jolanda hartstikke bedankt en tot snel.
Beer, Kruising
Mannetje, 1 jaar en 11 maanden

Reactie Jolanda

Beer is een lieverd en komt steeds beter in balans, ook in de roedel hier. Het is fijn dat hij zo goed luistert als hij correctie nodig heeft. Tot de volgende keer!

Noa djena
Logeren | 25-09-22

Geverifieerde beoordeling
Stella heeft het zoals altijd weer heerlijk gehad in The Zen Dog house bij Jolanda! Dankjewel
Stella , Kruising
Vrouwtje, 10 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Graag gedaan. Knuffel voor Stella.

Hanneke
Logeren | 25-09-22

Geverifieerde beoordeling
Jolanda is een fijne, betrouwbare oppas waar Sjuul zich erg thuis voelt en lekker kan spelen met andere hondjes
Sjuul, Kruising
Mannetje, 4 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Zo is dat!

Viola
Dagopvang | 24-09-22

Geverifieerde beoordeling
Thank you for taking such a great care of the apple of my eyes! ☺️
Emma, Welsh corgi pembroke
Vrouwtje, 1 jaar en 1 maand

Reactie Jolanda

You and Emma are very welcome here!

PLJ
Logeren | 21-09-22

Geverifieerde beoordeling
Bowie heeft 2 weken gelogeerd bij Jolanda! Hij heeft de tijd van zijn leven gehad! We zagen alleen maar filmpjes van een spelende en vrolijke Bowie! Heerlijk om te zien als je op vakantie bent. Super bedankt Jolanda voor het oppassen op Bowie! Bowie gaat zijn nieuwe vriendjes missen! Bij de volgende vakantie komt hij zeker weer terug! 😄
Bowie, Bearded collie
Mannetje, 1 jaar en 3 maanden

Reactie Jolanda

Bowie voelde zich duidelijk thuis hier. Altijd fijn om een gast te hebben die past in de Zendoghouse. Hij gedroeg zich heel goed, zeker ook gezien zijn jonge leeftijd. Ik zal hem graag terug zien komen.

Laura
Logeren | 19-09-22

Geverifieerde beoordeling
Wederom heeft Moos een heel prettig verblijf gehad bij Jolanda. We brengen Moos vol vertrouwen. Dit zorgt ervoor dat we ook echt kunnen genieten van onze vakantie/weekend weg. Natuurlijk checken we regelmatig Jolanda haar Facebook als Moos er verblijft. Om Moos dan zo fijn tussen de roedel te zien, doet ons goed! Jolanda, bedankt voor de fijne communicatie keer op keer. Een oppas als jij is goud waard.
Moos, Golden Doodle Groot
Mannetje, 11 maanden

Reactie Jolanda

Dankjewel! Met liefde gedaan! Moos past goed in de Zendoghouse roedel. Tot de volgende keer!

Paula
Dagopvang | 19-09-22

Geverifieerde beoordeling
Molly, Border collie
Vrouwtje, 1 jaar

Reactie Jolanda

Bedankt!

Jos
Logeren | 19-09-22

Geverifieerde beoordeling
Wubbe, Duitse staande hond
Mannetje, 11 jaar en 3 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt!

Monique
Logeren | 16-09-22

Geverifieerde beoordeling
Joep, Labrador retriever
Mannetje, 6 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Wederom bedankt!

Yvonne
Logeren | 13-09-22

Geverifieerde beoordeling
Hallo Jolanda, dankjewel weer voor de geweldige zorg voor onze lieverd tijdens onze trouwdag. Een zorg minder in alle bruidsstress als je weet dat er iemand is die net zo lief is voor je hondje als je zelf zou zijn. Tot een volgende keer weer, bedankt!!
Billie, Labrador retriever
Vrouwtje, 2 jaar en 1 maand

Reactie Jolanda

Met liefde gedaan. Geniet lang na en door van die dag!

Over mij

35 jaren ervaring

The Zen Dog House

Belangrijke informatie over de proefwandeling, de eventuele toeslagen en mijn werkwijze zijn te lezen na de + meer link, links onder in deze advertentie. Voor alle duidelijkheid is het van belang dat je voorafgaande aan de proefwandeling deze informatie tot je hebt genomen.

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes of dagopvang voor te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in mijn huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teven Layla (Golden Retriever) en Rosa (Labrador Retriever) hebben dat ook. Er zijn altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig (doorgaans maximaal 5 gasten) en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Lees verderop hoe het format van die proefdag eruit ziet.

Ik start de proefwandeling altijd op neutraal gebied bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 22 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:30 - tussen 11:30 en 15:00 laatste brengtijd en na 17:00 tot 20:00 als laatste haaltijd.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen ben ik (bijna) volgeboekt of geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en dan heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met lichte gedragsproblemen bied ik ook onderdak, herplaatste honden met een onbekende geschiedenis of oude gedragsproblemen, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet. Ook pas ik bij voorkeur niet op volwassen volle reuen.

Is gedragscorrectie of andere training nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups tot maximaal 12 maanden bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppy bootcamp).

Voor pubers tot 18 maanden bereken ik een toeslag van maximaal 50%, tenzij overduidelijk is dat je hond prima gesocialiseerd is en ontspannen aan de lijn met mij meeloopt. Ze moeten ook zelf de uit knop al gevonden hebben en enkele uren in het roedel alleen kunnen blijven.

Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maak kan ik je meestal aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is. Blijkt tijdens de proef/wen dag dat het gedrag in het roedel toch meer aandacht vraagt dan pas ik de prijs op (eventueel) toekomstige boekingen aan.

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en overnachting van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra per hond.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB' s op het laatst. Voor mensen, al dan niet met eigen honden, zie mijn aanbod voor Wandel coaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen. Zowel tijdens het wandelen als thuis.

Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla en Labrador Retriever Rosa ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz, Gijs, Marley en Lucky, ook al mee in het geven van het goede voorbeeld. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Rosa, mijn andere teef, is inmiddels subliem in het aangeven van de maat tijdens het spelen en spiegelt zichtbaar het gedrag van andere honden. Tevens bemoedert ze graag.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Format proefdag:

We starten rond 08:00 gezamenlijk met de ochtendwandeling en doen de overdracht aan het begin of einde van de wandeling. Je neemt hier 30 tot 90 minuten de tijd voor. Ik kom naar buiten met de roedel van die dag en loop voor of achter je aan richting bos, alwaar de kennismaking tussen de honden in vrijheid plaatsvinden kan.

Op een proefdag is iemand op afroep beschikbaar om de hond op te halen, mocht deze bij thuiskomst hier niet op het gemak blijken te zijn, of te kunnen komen.

Aanbevolen hondenschool in Swier www.animale.nl
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl
Aanbevolen alternatief voor opvang, als het bij mij niet kan: www.tasana-dierenhotel.nl in Elsloo

Ook maak ik tegenwoordig hondenhalsbanden, anti-tekenriemen met EM keramische kralen en hondenlijnen van Paracord (parachutekoord), op maat en kleur op bestelling. Onder de naam De Zendoghouse kun je mijn aanbod op Facebook vinden. (Zie enkele foto's alhier)

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december kun je het hele komende jaar vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01 januari gaan mijn prijzen voor de diensten hier jaarlijks met 1€ omhoog.

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds 2018 bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB ook een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Maltezer · Akita Inu · Appenzeller Sennenhond · Australian shepherd · Australische terrier · Basset artesien normand · Beagle · Bearded collie · Belgische herder · Berner sennenhond · Border collie · Boomer · Border terrier · Bouvier · Chihuahua · Cocker spaniel · Dobermann · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergkees · Dwergpinscher · Engelse cocker spaniel · Engelse springer spaniel · Field spaniel · Flat coated retriever · Foxterrier · Franse bulldog · Friese stabij · Galgo espanol · Golden Doodle Groot · Golden Doodle Klein · Golden retriever · Grote munsterlander · Grote Zwitserse Sennenhond · Kleine munsterlander · Kortharige dwergteckel · Kooikerhondje · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Kuvasz · Labradoodle - standaard · Labradoodle - Medium · Labradoodle - Miniatuur · Mastin espanol · Markiesje · Mechelse herder · Middenslag schnauzer · Mopshond · Nova scotia duck tolling retriever · Oud Duitse Herdershond · Old english bulldog · Overige rassen · Pittbull Terrier · Podenco ibicenco · Pointer · Pyreneese berghond · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Teckel · Tervuerense herder · Vizsla · Welsh corgi cardigan · Welsh corgi pembroke · Welsh springer spaniel · West highland white terrier · White swiss shepherd dog · Vizsla Korthaar · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Vaste gasten: 180
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Rookvrij
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Heeft 2 honden
Jolanda's honden
Layla
Golden retriever, Vrouwtje
13 jaar en 8 maanden
Rosa
Labrador retriever, Vrouwtje
4 jaar en 3 maanden

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten