Over mij

30 jaren ervaring

The Zen Dog House

Als je onder foto's bij mij Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.
Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en er ontstaan soms leuke vriendschappen onderling.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Daarna kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt.
Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:00 - tussen 11:30 en 15:00 en na 17:00 tot 20:00.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training via op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste logee er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppybootcamp)
Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is.
Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie!
Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappelerbos en naast de Brunssumse hei en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn jonge labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik ook handbeweging bij, zodat als je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met onwenselijk gedrag).
Net als de moederteef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’S Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit natraject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden indien wenselijk aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Berner sennenhond · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergpinscher · Galgo espanol · Golden retriever · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Labradoodle - Medium · Middenslag schnauzer · Mopshond · Oud Duitse Herdershond · Podenco ibicenco · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Tervuerense herder · Vizsla · White swiss shepherd dog · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Boekingen: 500
Vaste gasten: 64
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Er wordt in huis gerookt
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Heeft 2 honden
Jolanda's honden
Layla
Golden retriever, Vrouwtje
9 jaar en 4 maanden
Rosa
Labrador retriever, Vrouwtje
11 maanden

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Beoordelingen

165 beoordelingen
Ellen
Dagopvang | 18-06-19

Geverifieerde beoordeling
Marley, Berner sennenhond
Vrouwtje, 1 jaar en 4 maanden

Reactie Jolanda

Weer bedankt!

Marieke
Dagopvang | 14-06-19

Geverifieerde beoordeling
Bono, Labrador retriever
Mannetje, 1 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

Thanks!

Hanneke
Dagopvang | 14-06-19

Geverifieerde beoordeling
Sjuul, Kruising
Mannetje, 1 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt en tot maandag!

Susanne
Logeren | 11-06-19

Geverifieerde beoordeling
The best????
Kayla, Middenslag schnauzer
Vrouwtje, 1 jaar en 1 maand

Reactie Jolanda

Zonder vraagtekens ;-)

Augustine
Logeren | 08-06-19

Geverifieerde beoordeling
Geweldig hoe Jolanda rust en evenwicht heeft in die steeds wisselende roedels. Finn breekt zijn nek om binnen te komen, zegt wel genoeg. Liefst zou hij, geloof ik, willen dat ik samen met hem ook maar daar bleef.
Finn, Golden retriever
Mannetje, 2 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

Zoals hij bij vertrek op de stoep van de voordeur bleef liggen, denk ik dat laatste ook ;-) . Tot de volgende keer!

Susanne
Logeren | 04-06-19

Geverifieerde beoordeling
Een fijn huiselijk hondenparadijs voor mijn meisje. Heel blij mee
Kayla, Middenslag schnauzer
Vrouwtje, 1 jaar en 1 maand

Reactie Jolanda

Met liefde gedaan voor je spring in het veld ;-)

Sara
Logeren | 03-06-19

Geverifieerde beoordeling
Toby, Grote munsterlander
Mannetje, 3 jaar en 5 maanden
Hanneke
Logeren | 02-06-19

Geverifieerde beoordeling
Sjuul heeft het heel fijn gehad en Jolanda is een fijne, positieve oppas
Sjuul, Kruising
Mannetje, 1 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! Sjuul was ook leuk om erbij te hebben. Lief, slim en ondeugend!

Hanneke
Dagopvang | 27-05-19

Geverifieerde beoordeling
Sjuul was voor het eerst bij Jolanda en heeft zijn meteen thuis gevoeld. Ook fijn dat hij in de roedel werd opgenomen. Zeker voor herhaling vatbaar!
Sjuul, Kruising
Mannetje, 1 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Tot binnenkort!

Annemiek
Dagopvang | 24-05-19

Geverifieerde beoordeling
Een fijne, lieve oppas. Waar wij ons goed bij voelen en waar Timo het naar ons idee naar zijn zin heeft.
Timo, Kruising
Mannetje, 5 jaar en 2 maanden

Reactie Jolanda

Dank je wel Annemiek. Mijn doel is altijd dat de honden zich hier fijn voelen. Actie tijdens de wandeling en rust in huis. Fijn dat Timo zich daar zo goed in kon voegen. Knuffel van mij!

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten