Over mij

30 jaren ervaring

The Zen Dog House

De locatie voor de proefwandeling staat in de tekst, lees na +meer door.....

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden Retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af.

Ik start de proefwandeling altijd bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 14 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:30 - tussen 11:30 en 15:00 en na 17:00 tot 20:00.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups tot 12 maanden bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppy bootcamp).
Voor pubers tot 18 maanden bereken ik een toeslag van 50%, tenzij overduidelijk is dat je hond prima gesocialiseerd is en ontspannen aan de lijn met mij meeloopt. Ze moeten ook zelf de uit knop al gevonden hebben en enkele uren in het roedel alleen kunnen blijven.

Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is. Blijkt tijdens de proef/wen dag dat het gedrag in het roedel toch meer aandacht vraagt dan pas ik de prijs op (eventueel) toekomstige boekingen aan.

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB op het laatst. Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz en Baila, maar ook Marley en Lucky, ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn jonge labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Hondengedragsdeskundige Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december 2020 kun je het hele jaar 2021 vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01-01-2021 gaan mijn prijzen voor de diensten hier met 1€ omhoog.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Australian shepherd · Belgische herder · Berner sennenhond · Boomer · Cocker spaniel · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergpinscher · Engelse cocker spaniel · Friese stabij · Galgo espanol · Golden retriever · Grote munsterlander · Grote Zwitserse Sennenhond · Kleine munsterlander · Kortharige dwergteckel · Kooikerhondje · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Kuvasz · Labradoodle - Medium · Middenslag schnauzer · Mopshond · Nova scotia duck tolling retriever · Oud Duitse Herdershond · Overige rassen · Podenco ibicenco · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Teckel · Tervuerense herder · Vizsla · West highland white terrier · White swiss shepherd dog · Vizsla Korthaar · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Boekingen: 767
Vaste gasten: 90
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Er wordt in huis gerookt
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Heeft 2 honden
Jolanda's honden
Layla
Golden retriever, Vrouwtje
9 jaar en 11 maanden
Rosa
Labrador retriever, Vrouwtje
1 jaar en 6 maanden

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Beoordelingen

260 beoordelingen
Jacques
Dagopvang | 19-01-20

Geverifieerde beoordeling
Wij en vooral Chewy zijn zeer tevreden over Jolanda. Zij is de perfecte honden sitter. We hebben s,morgens Chewy voor het eerst gebracht voor een proefdag. Jolanda wist het zo te regelen dat Chewy niet eens merkte dat het baasje er niet meer was. Ze heeft dan 2 uur gewandeld met Chewy en het roedel. Toen ze bij Jolanda's huis aankwamen was Chewy de eerste die naar binnen ging. Ze heeft dan wat onwennig rond gesnuffeld en wat extra aandacht gevraagd. Na een tijdje had ze in de gaten dat alle andere honden een rustplekje hadden opgezocht, waarna zij zich aanpaste en ook lekker op een van de rustplaatjes lekker ging slapen. Bij ons thuis heeft nog ff iets gegeten en is daarna lekker gaan dromen over een onvergetelijke dag. Fantastisch!!! Groetjes Rosie en Jacques
Chewy, Kruising
Vrouwtje, 12 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

Graag gedaan!

Frank
Uitlaatservice | 15-01-20

Geverifieerde beoordeling
We hadden op laatste moment oppas nodig voor een aantal honden. We wisten niet precies hoeveel en wat voor honden. Hierover hebben we prima afspraken met Jolanda gemaakt die ze helemaal is nagekomen.
Frank Geraerts, Kruising
Mannetje, 19 jaar en 7 maanden

Reactie Jolanda

Ik was op van alles voorbereid. Het viel me reuze mee. Fijn dat ik jullie bijeenkomst zo kon ondersteunen. Bedankt voor de opdracht.

Yvon
Logeren | 15-01-20

Geverifieerde beoordeling
Fantastisch mens ! Wij zouden niets anders willen voor Nikki en Lilly-Ann. Wij zijn heel blij met de keuze die we gemaakt hebben.
Nikki, Kooikerhondje
Vrouwtje, 7 jaar en 8 maanden
Lilly Ann , Jack Russel Terrier
Vrouwtje, 3 jaar

Reactie Jolanda

Jullie meiden doen het ook heel goed hier dus de match is zeker geslaagd!

Ellen
Dagopvang | 15-01-20

Geverifieerde beoordeling
Marley, Berner sennenhond
Vrouwtje, 1 jaar en 11 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! Tot binnenkort!

Carolien
Uitlaatservice | 14-01-20

Geverifieerde beoordeling
Jolanda neemt alle tijd voor nieuwe honden. Onze hond heeft vaak moeite met grote,drukkere honden maar na een dik uur ging dat al veel beter dan eerder. Met een paar goede tips voor de baasjes gingen we tevreden naar huis!
Joey, Kruising
Mannetje, 6 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Graag gedaan!

Mary-Lou
Dagopvang | 14-01-20

Geverifieerde beoordeling
Bonito , Cocker spaniel
Mannetje, 11 jaar en 3 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! Tot de volgende keer!

Mariska
Dagopvang | 13-01-20

Geverifieerde beoordeling
Bono, Labrador retriever
Mannetje, 2 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt!

Kim
Logeren | 12-01-20

Geverifieerde beoordeling
Charlie, Rottweiler
Vrouwtje, 4 jaar
Suus
Logeren | 12-01-20

Geverifieerde beoordeling
Takkie komt niet zo heel vaak logeren, De laatste keer was nog samen met zijn grote vriendin en steun en toeverlaat. Ik vond het dus best een beetje spannend hoe hij zou gaan reageren op het logeren. Gelukkig begon hij net als altijd al te piepen en kwispelen toen we de straat in reden. Hij weet altijd precies waar we heen gaan en gaat echt met heel veel plezier. Het logeren ging fantastisch. Hij heeft weer genoten en ik kreeg een waardevolle tip voor zijn waaksheid nu hij in zijn eentje zijn familie moet bewaken. Hij is een stuk relaxter teruggekomen en kon zelfs vanmiddag 2x even alleen zijn toen ik een boodschapje moest doen. Sinds het overlijden van zijn maatje ging dat niet meer zonder stress. Mooie winst behaald dus. Zowel Takkie als wij zijn erg blij met zo'n fijne betrouwbare oppas. Voor Takkie is het echt een feestje dus wij kunnen hem ontspannen en in vertrouwen achterlaten.
Takkie, Kortharige dwergteckel
Mannetje, 8 jaar en 1 maand

Reactie Jolanda

Ja, heel fijn dat Takkie er zo van genieten kon en relaxter van de logeerpartij terugkwam! Tot de volgende keer!

Tiny
Dagopvang | 08-01-20

Geverifieerde beoordeling
Jolanda kan geweldig met honden omgaan en is een echte dierenvriend en een lief mens geeft goede uitleg over je hond .
Raf, Rhodesian ridgeback
Mannetje, 1 jaar en 5 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt!

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten