About me

52 years experience

'N KONINKLIJK (honden) LEVEN; VOOR EVEN IN SOEST!!

(Ik hoop echt dat u de tijd neemt om mijn verhaal te lezen én de foto's te bekijken, mocht u daarna toch nog vragen hebben kan u contact opnemen door een aanvraag te sturen via deze site. petbnb.nl/jwbos
Soest. 3782 DL

(Ik weet hoe belangrijk t is om uw hond ergens, met n goed gevoel, onder te brengen! Mijn suggestie, lees mn verhaal én n aantal referenties.

Maar, daarnaast wil ik ook óntzettend graag honden met n rugzakje ontvangen, inclusief getraumatiseerde honden.
Hierbij zijn ook n aantal honden, die M.Gauss niet meer wou behandelen.
Gelukkig bij ons thuis, met n óntzettend persoonlijke aanpak lukt t mij wel.
Soms kost t mij wel 6 weken.
Maar tot nu toe!!! n 100% succes.

Mocht u nog twijfelen, zal ik u n aantal baasjes voorstellen die hun maatje bij mij hebben ondergebracht.

Natuurlijk betekenen 5 pootjes dat je t goed bezig bent!! Maar vooral vr mij van belang de uitleg waarom jij de 5 pootjes hebt verdient.
Én daar doe ik het voor!!

Meer dan 50 jaar ervaring met honden en de laatste 24 jaar ook actief als gedragdeskundige, met een zeer persoonlijke aanpak voor uw hond waarmee ik regelmatig successen behaal.

Nee ik ben geen honden fluisteraar, maar wel zéker een honden luisteraar!!!

Vanaf mijn 14e jaar altijd meer dan één eigen hond tegelijkertijd gehad. Gedurende ons jarenlang verblijf in Portugal zeker twaalf zeer jonge maar ook 9 oudere straat honden in huis genomen, getraind en ondergebracht bij vrienden en familie, daar én in NL.

Ik weet dat wij niet goedkoop zijn maar zie iedere keer weer dat al mijn aandacht en de tijd die ik erin stop voor ieder nieuw maatje van mijn eigen Bikkel, zich heel snel uitbetaald voor uw hond.
Die zich binnen de kortste mogelijke tijd zich helemaal thuis voelt, ook met mijn gezin. Mogen de foto's hiervan getuigen.
Voor mij vooral van belang hoe de honden mij begroeten!
Zij t voor n dagopvang, meerdere nachten, na n aantal sessies correctie, training of aanvullende opleiding.

Het is nm niet "even" oppassen op uw hond, nee ik voel mij verantwoordelijk voor uw maatje, wil hem leren kennen en zorgen dat hij/zij een heerlijke ontspannen tijd bij ons heeft!! En geloof, gezien de meer dan 180 referenties dat ik de goede
kant op ga.

ONZE DAGOPVANG is véél meer dan alleen de "Rolls Royce" van de honden uitlaat services....in plaats van gemiddeld 30 minuten te worden uitgelaten.
Exclusief de tijd in een busje, terwijl de andere honden worden opgehaald en weggebracht.
Kan uw hond voor bijna dezelfde prijs een hele dag bij ons ondergebracht worden. Samen met onze eigen Alfa hond, worden ze méérdere malen uitgelaten, gemiddeld zijn we rond de twee uur..plus.. in de bossen en lopen dan zo'n 9/12 kilometer. (behalve als u anders aangeeft) Met warm weer neem ik water mee voor de honden.
Voor de rest van de dag mogen ze in onze tuin ravotten of gezellig bij ons in het huis doorbrengen.
Wij maken wandelingen op 9 verschillende plekken (bossen/heide en duinen).
Ga alleen daar, waar ik ruim 100 tot 150 meter de bossen in kan rijden, zodat de honden nooit direct de weg op kunnen rennen.
Bikkel, mn Alfa is zo belangrijk omdat hij de roedel beheert. Hetgeen jullie zeer ws al tijdens de kennismaking al zullen ervaren.

Op de echt warme dagen gaan wij er vroeg op uit als het nog koel is om een flinke wandeling te kunnen maken en maken dan in de middag een kortere wandeling naar een van de natuurlijke vijvers die ik op verschillende plekken in de bossen heb gevonden, zoals op de foto's zijn te zien., Én zolang er geen blauwalg te zien is.
Hebben meerdere waterbakken in en rondom t huis, die natuurlijk meerdere malen per dag verschoond worden.

LOGEREN bij ons betekend alles wat hierboven staat beschreven plus een extra wandelingetje s avonds en s'ochtends. Wij voeren uw hond als wij opstaan en om 5pm ín de middag. (tenzij u anders aangeeft.)
Zij slapen gewoon bij ons in de zitkamer, samen met onze hond.

Hebben een heerlijke ruime, volledig afgesloten, tuin.
Bossen op 2 minuten afstand van ons huis.

Zoekt u een kennel waar uw hond de meeste tijd in een (mooi) hok verblijft dan bent u bij mij aan t verkeerde adres.
Als u daar en tegen op zoek bent naar een huiselijke plek waar uw maatje in de winter gewoon naast onze hond voor de open haard ligt en in de zomer gezellig bij ons op t terras en wanneer ze maar willen, lekker kunnen ravotten in onze kompleet afgesloten tuin én echt deel uitmaakt van ons gezin, dán geloof ik dat u bij t juiste
Wij bieden ook een "all inclusive" aan voor 2.00 euro per dag, hiervoor krijgen ze dan twee maaltijden. Wisselen regelmatig van voedsel, verse vis, zoutloze runder bouillon vers gesneden groenten maken vaak deel uit van t menu.
Jawel....wij komen uit de horeca!!


Graag ontvangen wij de logé rond t middag uur zodat er nog n flinke wandeling in de middag kan plaats vinden, waardoor onze gast zich nog even kan uitleven. Graag uw maatje na de logeerpartij voor of tijdens t middag uur weer ophalen, zodat wij ons weer kunnen richten op onze nieuwe gasten. Natuurlijk alles in overleg.
Volop foto's van onze tuin, mijn gezin, onze eigen hond en veel foto's van honden die wij al hebben mogen ontvangen en plekken waar wij graag wandelen. Hoop dat u even de tijd neemt de foto's te bekijken.
Nu sinds kort aangesloten bij Petbnb, een professionele goed gerunde organisatie, die zijn oppassers nauwkeurig selecteert, controleert én regelmatig van zijn site verwijderd als zij zich niet aan t gewenste petbnb niveua houden.
Voor de grotere honden zullen wij een andere prijs berekenen aangezien wij dan natuurlijk minder honden aannemen

Zoals ik al eerder aangaf ben ik ook 24 jaar actief als gedragdeskundige en heb ik gewerkt met honden met een trauma, moeilijk af te richten of ongehoorzaam, wild en overdreven aanwezig zijn. Ervaring met meerdere verschillende rassen van Boxers, Leonbergers, Tekkels tot en met herders en zwaar getraumatiseerde straat honden uit Spanje, Portugal, Roemenië, Griekenlan, Bulgarije, Macedonië en Italië. Na een intake gesprek op n neutraal terrein, kan ik u een voorstel doen over de periode dat ik uw hond bij ons in huis zal nemen. Ik heb namelijk over de jaren gemerkt dat t meestal goed uitwerkt om een hond even uit zijn omgeving te halen, dit gecombineerd met mijn eigen rustige Alfa hond Bikkel dit tot nu toe goede resultaten heeft opgeleverd.
Vandaar dat Bikkel meegaat naar ieder intake wandelingetje. De eerste paar dagen zal bestaan uit vele lange wandelingen en verblijf bij ons in huis en ruime tuin onder constante observatie én winnen van t vertrouwen van uw maatje. Meestal na n paar dagen ga ik actief aan de slag. Ondertussen hou ik u natuurlijk dagelijks op de hoogte met verslagen en foto's.
Na onze eerste ontmoeting zal ik u binnen 24 uur een voorstel doen over een mogelijke aanpak, duur en de kosten.

De laatste paar honden, die ik heb mogen behandelen hadden verschillende kwaaltjes waaronder agressie naar honden, honden én mensen, mishandeld, bewust verminkt, honden met een officieel verordering om alleen aangelijnd en gemuilkorfd uit te laten. Angst voor storm, lawaai en vuurwerk. Constant aan de lijn blijven trekken en een uiterst getraumatiseerd hondje dat zich constant wou verbergen.
Gelukkig kan ik melden dat allen weer terug zijn bij hun baasjes; genieten van hun hondse leventje en lekker ontspannen (los) door de bossen rennen.
Ën ja, ADHD honden bestaan en heb hier ook meerdere van mogen genezen of in ieder geval onder controle kunnen krijgen.

Natuurlijk krijgen alle eigenaren een volledige uitleg en suggesties voor hun honden om ze in top shape te houden. Ik zie bijna alle gevallen nog regelmatig als ze even gezellig langs komen of een paar dagen komen logeren!

Vóór of nadat uw hond een of meerdere keren bij mij is geweest, komt het regelmatig voor dat het zin heeft dat ik u thuis bezoek om het leven van u en uw hond mogelijk te kunnen verbeteren. Het gaat dan bijvoorbeeld over eet gewoontes , rust plekken en het gedrag in en rond het huis.
Hiervoor bereken ik een vaste uurprijs en kilometer vergoeding.
Sinds 1 jaar krijg ik steeds meer aanvragen voor een huisbezoek om uw hond te beoordelen.

Nogmaals ben absoluut niet geïnteresseerd in honden ouder dan 1 jaar die niet gecastreerd zijn.
Of er moet écht n goede reden voor zijn!!
Ik hoop dat ik uw interesse heb opgewekt en kijk er naar uit van u te mogen horen!

Jan Willem Bos
Soest
Prijzen zijn geldig tot 01.01.2020.

Vanaf 01 01 2019 bereken ik 25 euro per hond/boeking over de vakantie periodes én 50 euro per hond/boeking voor de periode 15 december tot en met 10 Januari.
Dit geldt niet voor dagopvang.

2019
Dagopvang 37 euro, vanaf 7.30 am tot 6 pm, andere tijden in overleg.

Per 24 uur/dag) 47 euro , voor korte perioden t/m 8 dagen, hou ik strikt de 24 uur aan tussen brengen en halen.

Wij bieden ook 2 maaltijden per dag voor 2 euro.

Prijzen voor 2020.
Dagopvang 38.50 euro, vanaf 8am tot maximaal 6pm.

Per 24 uur, 48.50 euro en hou daarbij voor korte periodes strikt de 24 uur tussen brengen en halen.

Voor de vakantie periodes bereken ik netzo als vorig jaar 25 euro per boeking/ per hond.

Voor de periode 15.12 tot 10.01 bereken ik net als vorig jaar 50 euro.

Additional skills
Knows dog first aid/CPR
Can administer injected medication
Can administer oral medication
Has experience with difficult dogs

Jan Willem's availability

Available Unavailable
Calendar updated: Today
Cancellation policy:

Jan Willem looks after

  • Small (0-10 kg)
  • Medium (11-25 kg)
  • Large (26-45 kg)
  • X-large (> 45 kg)
Additional preferences
Will care for puppies (<12 months)
Will care for adult dogs (1-8 years)
Will care for senior dogs (8+ years)
No males that are not neutered
No females that are not spayed
No females that are on heat
Breeds Jan Willem has experience with:
Jack Russell Terrier · Mixed Breed · Akita Inu · American Bulldog · American Staffordshire Terrier · Anatolian Shepherd · Dogo Argentino · Bandog · Boerboel · Border Terrier · Bullmastiff · Bull Terrier · Cane Corso · Perro De Presa Canario · Eurasier · Fila Brasileiro · Stabyhoun · Havanese Dog · Caucasian Shepherd Dog · Kooikerhondje · Standard Labradoodle · Rhodesian Ridgeback · Rottweiler · Staffordshire Bull Terrier · Tosa · South Russian Ovcharka
Breeds Jan Willem doesn't look after:
Akita Inu · American Bulldog · American Staffordshire Terrier · Anatolian Shepherd · Dogo Argentino · Bandog · Boerboel · Bullmastiff · Bull Terrier · Cane Corso · Perro De Presa Canario · Fila Brasileiro · Caucasian Shepherd Dog · Rottweiler · Staffordshire Bull Terrier · Tosa

Jan Willem on Petbnb

ID verified
Interviewed by Petbnb
Passed assessment
Calendar updated: Today
Completed bookings: 318
Repeat guests: 37
Response time: within an hour
Response rate: 100%

Jan Willem's home

House
Fenced outside space
No smoking household
Has no children
Has no cats
Has no caged pets
Has 1 dog
Jan Willem's dog
Bikkel
Mixed Breed, Male
9 years 2 months

When your dog stays in Jan Willem's home

Dogs not allowed on furniture
Dogs not allowed on bed
Potty breaks every 2 - 4 hours

Reviews

200 reviews
Mirjam
Dog Boarding | 19-07-19

Verified Stay
Tim, Jack Russell Terrier
Male, 8 year
Tom, Jack Russell Terrier
Male, 8 year

Response from Jan Willem

dank je wel. Heerlijke karakters, merendeels 2 handen op één buik. Maar af en toe........ !! Jan Willem.

Eric
Dog Boarding | 18-07-19

Verified Stay
Bruno komt wekelijks bij Jan Willem, maar dit was zijn eerste logeerpartij daar. En zoals te verwachten heeft Bruno het goed naar zijn zin gehad bij Jan Willem en Bikkel. Super fijn dat ons schatje een 2de thuis heeft.
Bruno, Kooikerhondje
Male, 3 years 8 months

Response from Jan Willem

En dan te weten dat Bruno voor n veel langere tijd komt rond kerst, denk dat beide partijen er positief over zijn!! Dank jullie wel voor n reactie! JW

Eric
Doggy Day Care | 16-07-19

Verified Stay
Bruno heeft het weer fijn gehad. Hij dineert bijna altijd bij Jan Willem. Vandaag kippenniertjes maar ook vaak zalm; op chic ivm thuis. Een grote verwennerij voor Bruno. Morgen mag hij een nachtje logeren en dat gaat hij ongetwijfeld ook fantastisch vinden.
Bruno, Kooikerhondje
Male, 3 years 8 months

Response from Jan Willem

Eric iedere keer weer blij als ik n reactie van een van mijn vaste baasjes krijg. Goed om te horen dat Bruno én zn baasjes blij met mij én Bikkel zijn!! JW

Genny
Doggy Day Care | 12-07-19

Verified Stay
Het was de eerste dag voor Myhra bij Bikkel en Jan Willem. En zowel zij als ik vonden het spannend. Het was fijn dat Jan Willem gedurende de gehele dag mij een update gaf. Eind van de middag haalde ik een zeer vermoeide Myhra op, die zoveel indrukken heeft opgedaan.
Myhra , Eurasier
Female, 5 year

Response from Jan Willem

Dank voor jouw reactie. Zeer geapprecieerd!! Eens kijken hoelang Myhra nodig heeft om zich helemaal thuis voelt in de roedel. Jan Willem.

Noud
Doggy Day Care | 04-07-19

Verified Stay
Jan Willem is een zeer eigenzinnige man. Hij houdt veel van honden maar je moet strak aan zijn regels en manier van honden trainen/opvoeden voldoen - his way or the highway zullen we maar zeggen. Ik zal een paar voorbeelden geven die ons hebben doen besluiten om onze Ozzy niet meer bij Jan Willem te brengen: 1) Voeding: Onze hond heeft 2 dagen diarree gehad nadat hij niet de voeding heeft gehad die wij hebben meegegeven. Jan Willem vond het nodig om Ozzy vers vlees en vis te geven. Iets wat je nooit zomaar van de ene dag op de andere mag veranderen. Je weet dus niet hoe je je hond terug krijgt. 2) Training: Jan Willem probeert afspraken voor extra training te verkopen door te zeggen "dat je hond niet goed is getraind en hij de hond eigenlijk niet wilt terug hebben". JW gelooft heilig in chokechains en politietraining, iets waar ik 100% op tegen ben. Ozzy is een 7 maand oude pup en moet nog dingen leren... welk kind moet dat niet denk ik dan. Deze bezoekjes bij jouw huis kosten 145 euro. Wij zijn redelijk verbaast dit elke keer weer te horen omdat Jan Willem gedurende het verblijf leuke foto's stuurt om vervolgens te horen dat hij een probleem hond is. Jan Willem heeft daarom al onze toekomstige boekingen nu gecancelled omdat wij niet ingaan op zijn volledig overprijsde trainingssessies en mijn commentaar dat hij onze hond geen ander voedsel mag geven. Hierdoor hebben wij een groot probleem voor onze vakantie maar daar vinden we wel weer wat op. Andere oppassers hebben geen enkel probleem met onze hond. Sterker nog, die willen hem allen maar terug. Bezint eer je begint aan deze oppasservice is mijn devies.
Ozzy, Rhodesian Ridgeback
Male, 8 months

Response from Jan Willem

Beste Noud, even meteen iets recht zetten, niet jij!!!, maar ik heb duidelijk aangegeven niet met Ozzy door te willen gaan. Genoeg waarschuwingen verstuurd!! Terwijl t �cht n schat van n hond is!! Duidelijk te zien op foto's en filmpjes. Keer op keer heb ik aangegeven dat Ozzy �cht te aggresief reageert naar andere honden �n totaal niet onder controle is. Ja, heb inderdaad aangeboden hem te trainen �n zelfs bij jullie thuis te komen, om mogelijk te kunnen helpen. Hetgeen n�tuurlijk kosten met zich mee brengt omdat ik hier iemand moet krijgen die ik vertrouw om over de rest van de roedel te waken. �ok hier kan ik je wattsupje's sturen waarin dit staat vermeld. Wat betrefd t eten...�lleen maar aangegeven dat t ws n goed idee is zn eten te vari�ren �n waarom. Begrijp dat je teleurgesteld bent �n gefrustreerd. Had echter niet zo'n reactie verwacht terwijl je daarvoor iedere keer 5 sterren gaf, maar nu, omdat ik n ongehoorzaame Ozzy, die ik niet 100% onder controle kon houden �n dus niet voor n ongeluk kan behoeden, deze frustratie!! Denk toch dat ik gelijk heb met over 93 blije baasjes �n 196 5 sterren reacties. Overigens ben ongelovelijk blij, ondanks de opmerking...kan geen oppas vinden, ...dat jij nog genoeg oppassers achter de hand hebt om Ozzy onder te brengen voor jullie vakantie. Hoop dat je een en ander toch kan gebruiken voor Ozzy. Zover mij betreft, No bad feelings!! Jan Willem

Ilona
Doggy Day Care | 04-07-19

Verified Stay
Deze week mocht Gibbs 3 dagen bij Jan Willem zijn en wat leuk ook weer dat we iedere dag op de hoogte worden gehouden met foto’s en filmpjes. Zit je toch lekkerder op je werk als je ziet wat een pret de honden met elkaar hebben. Bedankt weer, Gibbs heeft genoten!
Gibbs, Rhodesian Ridgeback
Male, 1 years 6 months

Response from Jan Willem

Ilona en Michael zoals jullie weten komen bij mij de honden écht op de 1ste plaats! Maar dat jullie dat ook weten te appreciëren. Thks JW!!

Nicole
Dog Boarding | 02-07-19

Verified Stay
Koda, Mixed Breed
Male, 2 years 1 month

Response from Jan Willem

dank je wel!!!! Jan Willem

Mirjam
Dog Boarding | 29-06-19

Verified Stay
Bij het ophalen kwamen de honden hard naar de poort gerend toen ze hun naam hoorden maar renden daarna ook terug om JW te groeten! Ze hebben het weer goed gehad. Dank JW
Tim, Jack Russell Terrier
Male, 8 year
Tom, Jack Russell Terrier
Male, 8 year

Response from Jan Willem

Heerlijk met Bikkel zo'n verschillende roedel te mogen hebben. Én na ruim 125 verschillende honden in diverse roedels nog nooit!! n echt gevecht mee gemaakt.! Waaronder meer dan 29 "afgekeurde" honden!! JW

Marlinda
Doggy Day Care | 29-06-19

Verified Stay
Bij JW verblijven is voor Bobby een groot feest, weer thuis is hij doodmoe van het spelen en hoor je hem zelf af en toe snurken :D.... Ook ik ben blij met JW, hij is een betrokken en zeer sociaal persoon met een warm hart voor mens en dier.
Bobby, Havanese Dog
Male, 1 years 1 month

Response from Jan Willem

Dank je wel, Marlinda!! Altijd blij als ik kan helpen. Jan Willem

Anniek
Dog Boarding | 29-06-19

Verified Stay
Moe maar voldane hond terug die ook nog eens minder blaft! Super 👍🏻
Mikki, Mixed Breed
Female, 5 months

Response from Jan Willem

missie geslaagd!! dank voor jouw reactie. hopelijk tot vrijdag. Jan Willem

Map

All stays booked on Petbnb are covered by our premium insurance, 24/7 support and frequent sitter updates Learn more