Reviews

525 reviews
Atie
Dog Boarding | 23-05-22

Verified Stay
Altijd gerust gevoel als Noeka bij Jolanda is
Noeka, Mixed Breed
Female, 5 years 3 months

Response from Jolanda

Dat is nu precies de bedoeling!

Laura
Doggy Day Care | 23-05-22

Verified Stay
Moos, Large Goldendoodle
Male, 6 months

Response from Jolanda

Wederom bedankt!

Jos
Dog Boarding | 23-05-22

Verified Stay
Wubbe was deze keer voor het eerst 10 dgn bij Jolanda, maar ook dat ging weer prima. Wubbe is iedere keer weer blij om Jolanda te zien en loopt altijd vrolijk door naar binnen. Op de foto’s en filmpjes zien wij één blije en tevreden Wubbe. Wubbe blij - baas ook blij! Wat wil je nog meer. Dankjewel Jolanda 🙏🏽
Wubbe, German Shorthaired Pointer
Male, 10 years 11 months

Response from Jolanda

Dat is de win-win-win situatie waar ik voor ga. Honden blij, baasje blij en ik ook blij! Alweer bedankt voor deze mooie beoordeling/assessment.

Kirsten
Doggy Day Care | 22-05-22

Verified Stay
Jolanda is een vakkundige en lieve oppas waar je je hond met een gerust gevoel kunt achter laten.
Jelle, Mixed Breed
Male, 5 years 8 months

Response from Jolanda

Dankjewel!

Bertie
Dog Boarding | 19-05-22

Verified Stay
Jolanda vind ik top! Ze kan goed de honden “lezen” en handelt hier na! Ze heeft veel liefde voor de honden. Joerike is aanvankelijk een bang markiesje, maar bij haar voelt ze zich veilig!
Joerike , Markiesje
Female, 2 years 11 months

Response from Jolanda

Mooi "gelezen"!

Paula
Doggy Day Care | 15-05-22

Verified Stay
Molly is een energieke dame. Jolanda weet hier goed mee om te gaan. Zij kent de karakter van de honden goed en daarmee ook wanneer zij moet reageren.
Molly, Border Collie
Female, 8 months

Response from Jolanda

Wederom bedankt!

Marielle
Dog Boarding | 14-05-22

Verified Stay
Saar is voor het eerst sinds het uitbreken van de corona weer eens bij Jolanda geweest. Nu was het voor een hele week. Ik weet dat ze bij Jolanda in goede handen is; ik heb meer last van het gescheiden zijn dan de hond. Gelukkig stuurt Jolanda geregeld foto’s en filmpjes waarin te zien is hoe Saar zich beweegt in de roedel. Bij het ophalen van Saar word ik uitbundig begroet door de hele roedel. Onze dappere Saar probeert zich een weg naar mij te banen tussen de grote honden in. Het was goed om elkaar weer te kunnen knuffelen. Even later begeeft Saar zich weer tussen de andere honden. Dat was voor mij nog een een teken dat ze het goed heeft gehad. Jolanda, bedankt en graag tot een volgende keer.
Saar, Miniature Smooth Haired Dachsund
Female, 5 year

Response from Jolanda

Natuurlijk, die kleine dappere meid van je is van harte welkom hier!

Monique
Doggy Day Care | 11-05-22

Verified Stay
En zeer rustige ervaren lieve vrouw. Met meer dan genoeg kennis van honden.
Tommy, Old German Shepherd Dog
Male, 6 years 8 months

Response from Jolanda

Dankjewel! Helemaal Zen nu hier ;-)

Nicole
Doggy Day Care | 10-05-22

Verified Stay
Mowgli voelt zich heel erg op zijn gemak bij Jolanda en haar viervoeters en andere honden gasten👍🏻
Mowgli, French Bulldog
Male, 1 years 5 months

Response from Jolanda

Dat klopt, alsof hij thuis is ;-)

Susanne
Dog Boarding | 08-05-22

Verified Stay
Een thuis van huis voor mn meisje. Met veel liefde en gezelligheid opgevangen. Hondenparadijsje💕❤️💕
Kayla, Medium Schnauzer
Female, 4 year

Response from Jolanda

Dat is het! Bedankt!

About me

35 years experience

The Zen Dog House

Belangrijke informatie over de proefwandeling, de eventuele toeslagen en mijn werkwijze zijn te lezen na de + meer link, links onder in deze advertentie. Voor alle duidelijkheid is het van belang dat je voorafgaande aan de proefwandeling deze informatie tot je hebt genomen.

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes of dagopvang voor te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in mijn huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teven Layla (Golden Retriever) en Rosa (Labrador Retriever) hebben dat ook. Er zijn altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig (doorgaans maximaal 5 gasten) en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Lees verderop hoe het format van die proefdag eruit ziet.

Ik start de proefwandeling altijd op neutraal gebied bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 22 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:30 - tussen 11:30 en 15:00 laatste brengtijd en na 17:00 tot 20:00 als laatste haaltijd.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen ben ik (bijna) volgeboekt of geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en dan heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met lichte gedragsproblemen bied ik ook onderdak, herplaatste honden met een onbekende geschiedenis of oude gedragsproblemen, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of andere training nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups tot maximaal 12 maanden bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppy bootcamp).

Voor pubers tot 18 maanden bereken ik een toeslag van maximaal 50%, tenzij overduidelijk is dat je hond prima gesocialiseerd is en ontspannen aan de lijn met mij meeloopt. Ze moeten ook zelf de uit knop al gevonden hebben en enkele uren in het roedel alleen kunnen blijven.

Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maak kan ik je meestal aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is. Blijkt tijdens de proef/wen dag dat het gedrag in het roedel toch meer aandacht vraagt dan pas ik de prijs op (eventueel) toekomstige boekingen aan.

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en overnachting van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra per hond.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB' s op het laatst. Voor mensen, al dan niet met eigen honden, zie mijn aanbod voor Wandel coaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen. Zowel tijdens het wandelen als thuis.

Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla en Labrador Retriever Rosa ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz, Gijs, Marley en Lucky, ook al mee in het geven van het goede voorbeeld. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Rosa, mijn andere teef, is inmiddels subliem in het aangeven van de maat tijdens het spelen en spiegelt zichtbaar het gedrag van andere honden. Tevens bemoedert ze graag.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Format proefdag:

We starten rond 08:00 gezamenlijk met de ochtendwandeling en doen de overdracht aan het begin of einde van de wandeling. Je neemt hier 30 tot 90 minuten de tijd voor. Ik kom naar buiten met de roedel van die dag en loop voor of achter je aan richting bos, alwaar de kennismaking tussen de honden in vrijheid plaatsvinden kan.

Op een proefdag is iemand op afroep beschikbaar om de hond op te halen, mocht deze bij thuiskomst hier niet op het gemak blijken te zijn, of te kunnen komen.

Aanbevolen hondenschool in Swier www.animale.nl
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl
Aanbevolen alternatief voor opvang, als het bij mij niet kan: www.tasana-dierenhotel.nl in Elsloo

Ook maak ik tegenwoordig hondenhalsbanden, anti-tekenriemen met EM keramische kralen en hondenlijnen van Paracord (parachutekoord), op maat en kleur op bestelling. Onder de naam De Zendoghouse kun je mijn aanbod op Facebook vinden. (Zie enkele foto's alhier)

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december kun je het hele komende jaar vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01 januari gaan mijn prijzen voor de diensten hier jaarlijks met 1€ omhoog.

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds 2018 bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB ook een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Additional skills
Can administer oral medication
Has experience with difficult dogs

Jolanda's availability

Available Unavailable
Calendar updated: Today
Cancellation policy:

Jolanda looks after

  • Small (0-10 kg)
  • Medium (11-25 kg)
  • Large (26-45 kg)
  • X-large (> 45 kg)
Additional preferences
Will care for puppies (<12 months)
Will care for adult dogs (1-8 years)
Will care for senior dogs (8+ years)
Will host males that are not neutered
Will host females that are not spayed
No females that are on heat
Breeds Jolanda has experience with:
Jack Russell Terrier · Mixed Breed · Labrador Retriever · Maltese · Akita Inu · American Staffordshire Terrier · Appenzeller Sennenhund · Australian Shepherd · Australian Terrier · Beagle · Belgian Shepherd · Bernese Mountain Dog · Boerboel · Border Collie · Boomer · Border Terrier · Bouvier Des Flandres · Chihuahua · Cocker Spaniel · Dobermann · German Shepherd · German Shorthaired Pointer · Pomeranian · Miniature Pinscher · English Cocker Spaniel · English Springer Spaniel · Field Spaniel · Flat Coated Retriever · Fox Terrier · French Bulldog · Stabyhoun · Galgo Espanol · Large Goldendoodle · Standard Goldendoodles · Golden Retriever · Large Münsterländer · Greater Swiss Mountain Dog · Small Münsterländer · Miniature Smooth Haired Dachsund · Kooikerhondje · Short-Haired St. Bernard · Short-Haired Dachshund · Kuvasz · Standard Labradoodle · Medium Labradoodle · Miniature Labradoodle · Spanish Mastiff · Markiesje · Belgian Shepherd · Medium Schnauzer · Pug · Nova Scotia Duck Tolling Retriever · Old German Shepherd Dog · Old English Bulldog · Other Breeds · Pittbull Terrier · Podenco Ibicenco · Pointer · Pyrenean Mountain Dog · Rhodesian Ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Dachshund · Tervueren · Vizsla · Cardigan Welsh Corgi · Welsh Corgi Pembroke · Welsh Springer Spaniel · West Highland White Terrier · Berger Blanc Suisse · Shorthaired Vizsla · Berger Blanc Suisse

Jolanda on Petbnb

ID verified
Passed assessment
Calendar updated: Today
Repeat guests: 173
Response time: within a few hours
Response rate: 100%

Jolanda's home

House
Fenced outside space
No smoking household
Has no children
Has no cats
Has no caged pets
Has 2 dogs
Jolanda's dogs
Layla
Golden Retriever, Female
13 years 3 months
Rosa
Labrador Retriever, Female
3 years 10 months

When your dog stays in Jolanda's home

Dogs allowed on furniture
Dogs allowed on bed
Potty breaks every 2 - 4 hours

Map

All stays booked on Petbnb are covered by our premium insurance, 24/7 support and frequent sitter updates Learn more