Reviews

290 reviews
Ellen
Doggy Day Care | 25-05-20

Verified Stay
Het wordt bijna eentonig 😉 maar het is natuurlijk niet voor niks dat Marley ( zo goed als) iedere maandag komt 😀
Marley, Bernese Mountain Dog
Female, 2 years 3 months

Response from Jolanda

Dat Marley altijd met plezier komt en zich hier zo thuis voelt is iedere keer een feestje.

Carolien
Doggy Day Care | 23-05-20

Verified Stay
Joey sprint tegenwoordig naar Jolanda’s deur!!! Zo “verliefd” op Rosa als hij is. Nog steeds een beetje verlegen...maar hij zit al bij Jolanda op schoot!
Joey, Mixed Breed
Male, 6 years 9 months

Response from Jolanda

Van kleine stapjes, naar reuzenstappen, de goede kant op, met behulp van Rosa!

Marjo
Doggy Day Care | 23-05-20

Verified Stay
Prima niks op aan te merken. Mijn hond komt er graag. Beter dan een hondenpension. Aandacht en huiselijke sfeer!
Onyx, Mixed Breed
Female, 8 months

Response from Jolanda

Dankjewel!

Lucien
Dog Boarding | 22-05-20

Verified Stay
Hunter, Mixed Breed
Male, 3 years 2 months
Carolien
Doggy Day Care | 12-05-20

Verified Stay
Joey heeft het helemaal naar zijn zin gehad!
Joey, Mixed Breed
Male, 6 years 9 months

Response from Jolanda

En wilde op mijn schoot zitten en geknuffeld worden en kusjes geven. Het ijs is duidelijk gebroken. Fijn dat hij zich inmiddels meer thuis voelt hier.

Math
Dog Boarding | 10-05-20

Verified Stay
Rakker heeft al 3 keer bij Jolanda gelogeerd. Als ik hem breng en wegga dan wil hij het liefst met mij mee. Eenmaal bij Jolanda, Layla, Rosa en de andere lovertjes wordt het al gauw een feest voor hem. Dankjewel Jolanda 🙂
Rakker, Fox Terrier
Male, 11 years 5 months

Response from Jolanda

Met liefde gedaan!

Carolien
Doggy Day Care | 08-05-20

Verified Stay
Joey, Mixed Breed
Male, 6 years 9 months

Response from Jolanda

Het gaat ook steeds beter met Joey hier, stapje voor stapje voelt hij zich meer op het gemak. Dat Rosa loops is heeft ook geholpen, daar werd hij een dappere man door!

Lucien
Doggy Day Care | 06-05-20

Verified Stay
Hunter weer helemaal relaxed terug gekregen na een dagje opvang.
Hunter, Mixed Breed
Male, 3 years 2 months

Response from Jolanda

Hij zal goed moe zijn geweest! Heeft zich uitstekend gedragen.

Carolien
Doggy Day Care | 01-05-20

Verified Stay
Jolanda het was weer gezellig om met jou te wandelen! Joey heeft ook weer een klein stapje vooruit gemaakt. Tot volgende week😁
Joey, Mixed Breed
Male, 6 years 9 months

Response from Jolanda

Graag gedaan en jij ook bedankt voor het samenzijn!

Ellen
Doggy Day Care | 13-04-20

Verified Stay
Zoals altijd weer helemaal tevreden 😀
Marley, Bernese Mountain Dog
Female, 2 years 3 months

Response from Jolanda

Zoals altijd met veel liefde gedaan voor jullie knappe en lieve meid!

About me

30 years experience

The Zen Dog House

De locatie voor de proefwandeling staat in de tekst, lees na +meer door.....
Gedurende de Covid-19 crisis vervallen de hieronder genoemde toeslagen.

Gelukkig bestaat er geen bewijs voor overdracht van hond op mens. Die behandel ik met liefde net als voorheen. Wel neem ik gedurende de crisis gepaste afstand van de mens tijdens de proefwandeling en bij het aan- en afgeven buiten de voordeur.
Verder zoek ik geen spijkers op laag water.

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden Retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Lees verderop hoe die proefdag eruit ziet.

Ik start de proefwandeling altijd bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 14 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:30 - tussen 11:30 en 15:00 en na 17:00 tot 20:00.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Voor pups tot 12 maanden bereken ik een toeslag van 100%. (Zie Puppy bootcamp).
Voor pubers tot 18 maanden bereken ik een toeslag van 50%, tenzij overduidelijk is dat je hond prima gesocialiseerd is en ontspannen aan de lijn met mij meeloopt. Ze moeten ook zelf de uit knop al gevonden hebben en enkele uren in het roedel alleen kunnen blijven.

Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is. Blijkt tijdens de proef/wen dag dat het gedrag in het roedel toch meer aandacht vraagt dan pas ik de prijs op (eventueel) toekomstige boekingen aan.

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB op het laatst. Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz en Baila, maar ook Marley en Lucky, ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Format proefdag:
We starten rond 08:00 gezamenlijk met de ochtendwandeling en doen de overdracht aan het begin of einde van de wandeling. Je neemt hier 30 tot 90 minuten de tijd voor. Ik kom naar buiten met de roedel van die dag en loop voor of achter je aan richting bos, alwaar de kennismaking tussen de honden in vrijheid plaatsvinden kan. Op een proefdag is iemand op afroep beschikbaar om de hond op te halen, mocht deze bij thuiskomst hier niet op het gemak blijken te zijn, of te kunnen komen.

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn jonge labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Hondengedragsdeskundige Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december 2020 kun je het hele jaar 2021 vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01-01-2021 gaan mijn prijzen voor de diensten hier met 1€ omhoog.

Additional skills
Can administer oral medication
Has experience with difficult dogs

Jolanda's availability

Available Unavailable
Calendar updated: Today
Cancellation policy:

Jolanda looks after

  • Small (0-10 kg)
  • Medium (11-25 kg)
  • Large (26-45 kg)
  • X-large (> 45 kg)
Additional preferences
Will care for puppies (<12 months)
Will care for adult dogs (1-8 years)
Will care for senior dogs (8+ years)
Will host males that are not neutered
Will host females that are not spayed
No females that are on heat
Breeds Jolanda has experience with:
Jack Russell Terrier · Mixed Breed · Labrador Retriever · Australian Shepherd · Belgian Shepherd · Bernese Mountain Dog · Boerboel · Boomer · Cocker Spaniel · German Shepherd · German Shorthaired Pointer · Miniature Pinscher · English Cocker Spaniel · Fox Terrier · Stabyhoun · Galgo Espanol · Large Goldendoodle · Golden Retriever · Large Münsterländer · Greater Swiss Mountain Dog · Small Münsterländer · Miniature Smooth Haired Dachsund · Kooikerhondje · Short-Haired St. Bernard · Short-Haired Dachshund · Kuvasz · Medium Labradoodle · Belgian Shepherd · Medium Schnauzer · Pug · Nova Scotia Duck Tolling Retriever · Old German Shepherd Dog · Other Breeds · Podenco Ibicenco · Rhodesian Ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Dachshund · Tervueren · Vizsla · West Highland White Terrier · Berger Blanc Suisse · Shorthaired Vizsla · Berger Blanc Suisse

Jolanda on Petbnb

ID verified
Passed assessment
Calendar updated: Today
Completed bookings: 861
Repeat guests: 97
Response time: within a few hours
Response rate: 100%

Jolanda's home

House
Fenced outside space
Smoking household
Has no children
Has no cats
Has no caged pets
Has 2 dogs
Jolanda's dogs
Layla
Golden Retriever, Female
10 years 4 months
Rosa
Labrador Retriever, Female
1 years 11 months

When your dog stays in Jolanda's home

Dogs allowed on furniture
Dogs allowed on bed
Potty breaks every 2 - 4 hours

Map

All stays booked on Petbnb are covered by our premium insurance, 24/7 support and frequent sitter updates Learn more