Reviews

4.9 • 735 reviews
Laura
Doggy Day Care | 03-10-23

Verified Stay
Moos, Large Goldendoodle
Male, 1 year 11 months

Response from Jolanda

Alweer bedankt!

Anita
Doggy Day Care | 02-10-23

Verified Stay
Bandit is vandaag na eerder al kennis gemaakt te hebben de eerste keer overdag bij Jolanda geweest!! Mooie wandelroutes die ze loopt met de honden ! Je ziet aan de andere ( logeer) honden dat ze graag bij haar zijn.... Hij heeft het volgens mij naar zijn zin gehad, had goeie honger bij thuiskomst en ging daarna moe en voldaan slapen . Dank je Jolanda en tot snel....
Bandit, Bearded Collie
Male, 8 years 11 months

Response from Jolanda

Bedankt en graag gedaan! Bandit voelde zich hier al snel thuis en past goed bij de Zen Doghouse! Tot de volgende keer.

Viola
Doggy Day Care | 29-09-23

Verified Stay
Jolanda is fantastic! Emma absolutely loves her and always happy to be there and play with her doggy friends! 🥰🥰🥰
Emma, Welsh Corgi Pembroke
Female, 2 years 2 months

Response from Jolanda

Thank you again very much! Emma is also a delight to have around here, for me and many of the other dogs.

About me

35 years experience

The Zen Dog House

Belangrijke informatie over de proefwandeling, de toeslagen en mijn werkwijze zijn te lezen na de + meer link, links onder in deze advertentie. Voor alle duidelijkheid is het van belang dat je voorafgaande aan de proefwandeling deze informatie tot je hebt genomen.

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes of dagopvang voor te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in mijn huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden. Er zijn altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig (doorgaans maximaal 6 gasten) en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proef/wen dag met je af. Lees verderop hoe het format van die proefdag eruit ziet.

Ik start de proefwandeling altijd op neutraal gebied bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 22 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:30 - tussen 11:30 en 15:00 laatste brengtijd en na 17:00 tot 20:00 als laatste haaltijd.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen ben ik (bijna) volgeboekt of geef ik training via mijn bedrijf De Verandering, op locatie of thuis en dan heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met lichte gedragsproblemen bied ik ook onderdak, herplaatste honden met een onbekende geschiedenis of oude gedragsproblemen, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet. Ook pas ik bij voorkeur niet op volwassen volle reuen.

Is gedragscorrectie of andere training nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 10 en 20 euro.

Puppytarief tot 12 maanden logeren 24 uur € 40
Dag tarief 12 uur € 35,-
Pubertarief tot 18 maanden logeren 24 uur € 30,-
Dagtarief 12 uur € 28

Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en overnachting van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra per hond.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB' s op het laatst. Voor mensen, al dan niet met eigen honden, zie mijn aanbod voor Wandel coaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen. Zowel tijdens het wandelen als thuis.

Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden Retriever teef Layla en Labrador Retriever Rosa ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz, Gijs, Marley en Lucky, ook al mee in het geven van het goede voorbeeld. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Rosa, mijn andere teef, is inmiddels subliem in het aangeven van de maat tijdens het spelen en spiegelt zichtbaar het gedrag van andere honden. Tevens bemoedert ze graag.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Format proefdag:

We starten rond 08:00 gezamenlijk met de ochtendwandeling en doen de overdracht aan het begin of einde van de wandeling. Je neemt hier 30 tot 90 minuten de tijd voor. Ik kom naar buiten met de roedel van die dag en loop voor of achter je aan richting bos, alwaar de kennismaking tussen de honden in vrijheid plaatsvinden kan.

Op een proefdag is iemand op afroep beschikbaar om de hond op te halen, mocht deze bij thuiskomst hier niet op het gemak blijken te zijn, of te kunnen komen.

Aanbevolen hondenschool in Swier www.animale.nl
De door mij, bij voorkeur, gebruikte trainingslijnen zijn te verkrijgen via www.anniekwinters.nl
Aanbevolen alternatief voor opvang, als het bij mij niet kan: www.tasana-dierenhotel.nl in Elsloo

Ook maak ik tegenwoordig hondenhalsbanden, anti-tekenriemen met EM keramische kralen en hondenlijnen van Paracord (parachutekoord), op maat en kleur op bestelling. Onder de naam De Zendoghouse kun je mijn aanbod op Facebook vinden. (Zie enkele foto's alhier)

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december kun je het hele komende jaar vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01 januari gaan mijn prijzen voor de diensten hier jaarlijks omhoog.

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds 2018 bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB ook een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever, Rosa, mijn labrador en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag voor deze Puppy bootcamp service. Vast bedrag per maand is € 899,-.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Additional skills
Can administer oral medication
Has experience with difficult dogs

Jolanda's availability

Available Unavailable
Calendar updated: Today
Cancellation policy:

Jolanda looks after

  • Small (0-10 kg)
  • Medium (11-25 kg)
  • Large (26-45 kg)
  • X-large (> 45 kg)
  • Cats
Additional preferences
Will care for puppies (<12 months)
Will care for adult dogs (1-8 years)
Will care for senior dogs (8+ years)
Will host males that are not neutered
Will host females that are not spayed
No females that are on heat
Breeds Jolanda has experience with:
Jack Russell Terrier · Mixed Breed · Labrador Retriever · Maltese · Akita Inu · Appenzeller Sennenhund · Australian Shepherd · Australian Terrier · Basset Artésien Normand · Maremma Sheepdog · Beagle · Bearded Collie · Belgian Shepherd · Bernese Mountain Dog · Border Collie · Boomer · Border Terrier · Bouvier Des Flandres · Cairn Terrier · Chihuahua · Cocker Spaniel · Dobermann · Drentsche Patrijshond · German Shepherd · German Shorthaired Pointer · Pomeranian · Miniature Pinscher · English Cocker Spaniel · English Springer Spaniel · Field Spaniel · Flat Coated Retriever · Fox Terrier · French Bulldog · Stabyhoun · Galgo Espanol · Large Goldendoodle · Standard Goldendoodles · Golden Retriever · Large Münsterländer · Greater Swiss Mountain Dog · Italian Greyhound · Small Münsterländer · Miniature Smooth Haired Dachsund · Kooikerhondje · Short-Haired St. Bernard · Short-Haired Dachshund · Kuvasz · Standard Labradoodle · Medium Labradoodle · Miniature Labradoodle · Spanish Mastiff · Markiesje · Belgian Shepherd · Medium Schnauzer · Pug · Nova Scotia Duck Tolling Retriever · Old German Shepherd Dog · Old English Bulldog · Other Breeds · Pittbull Terrier · Podenco Ibicenco · Pointer · Pyrenean Mountain Dog · Rhodesian Ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Dachshund · Tervueren · Vizsla · Cardigan Welsh Corgi · Welsh Corgi Pembroke · Welsh Springer Spaniel · West Highland White Terrier · Berger Blanc Suisse · Shorthaired Vizsla · Berger Blanc Suisse · Cane Corso · Shiba Inu · Miniature Poodle

Jolanda on Petbnb

ID verified
Passed assessment
Calendar updated: Today
Repeat guests: 199
Response time: within a few hours
Response rate: 100%

Jolanda's home

House
Fenced outside space
No smoking household
Has no children
Has no cats
Has no caged pets
Has no dogs

When your dog stays in Jolanda's home

Dogs allowed on furniture
Dogs allowed on bed
Potty breaks every 2 - 4 hours

Map

All stays booked on Petbnb are covered by our premium insurance, 24/7 support and frequent sitter updates Learn more