dogsize3 dogsize2 dogsize1 dogsize4 baby girl cigarette

About me

30 years experience

De vrolijke vierpoters in het Zen Dog House

Als je onder foto's bij mij Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in huis en de meeste zijn sociaal.
Ik heb een natuurlijk evenwicht op honden en mijn eigen teef Layla (Golden retriever) heeft dat ook. Er zijn vrijwel altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig en er ontstaan soms leuke vriendschappen onderling.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (te boeken) proefdag met je af. Daarna kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen geef ik training op locatie of thuis en heb ik zelf oppas aan huis. Meestal kan een vaste logee er dan nog wel bij.

Honden met gedragsproblemen kunnen ook bij me overnachten, agressieve en aan de lijn uitvallende honden niet.

Is gedragscorrectie of zindelijkheidstraining nodig dan bereken ik een extra toeslag tussen 50% en 100%. Omdat ik altijd eerst een proefwandeling maakt kan ik je aan het einde van de wandeling vertellen of dit het geval is.
Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en op de dagen van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie!
Lees ook mijn aanbod voor Wandelcoaching met honden via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappelerbos en naast de Brunssumse hei en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Sinds 20 augustus Is Rosa een lieve labrador meid, op 26 juni geboren, bij mij haar leven door aan het brengen.

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds kort bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn, Layla mijn eigen Golden Retriever en de andere oppashonden via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik ook handbeweging bij, zodat als je hond ook op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met onwenselijk gedrag).
Net als de moederteef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact maken, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’S Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen.

Zowel tijdens het wandelen als thuis. Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn Golden retriever teef Layla ook, helpen we de honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten ook al mee in het goede voorbeeld geven. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag van 100% voor deze service. Vast bedrag per maand is € 899,- (20% korting) plus kosten voor voeding in overleg.

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit natraject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden indien wenselijk aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Aanbevolen hondenschool in Maastricht www.animalsfaith.nl
In Landgraaf Theo Hoogwerf https://tophondenopvoeding.nl/

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor een roedel om verder te kunnen socialiseren.

Additional skills
Can administer oral medication
Has experience with difficult dogs

Jolanda's availability

Available Unavailable
Calendar updated: Today
Cancellation policy:

Jolanda looks after

  • Small (0-10 kg)
  • Medium (11-25 kg)
  • Large (26-45 kg)
  • X-large (> 45 kg)
Additional preferences
Will care for puppies (<12 months)
Will care for adult dogs (1-8 years)
Will care for senior dogs (8+ years)
Will host males that are not neutered
Will host females that are not spayed
No females that are on heat

Jolanda on Petbnb

ID verified
Passed assessment
Calendar updated: Today
Completed bookings: 466
Repeat guests: 59
Response time: within a few hours
Response rate: 100%

Jolanda's home

House
Fenced outside space
Smoking household
Has no children
Has no cats
Has no caged pets
Has 2 dogs
Jolanda's dogs
Layla
Golden Retriever, Female
9 years 3 months
Rosa
Labrador Retriever, Female
10 months

When your dog stays in Jolanda's home

Dogs allowed on furniture
Dogs allowed on bed
Potty breaks every 2 - 4 hours

Reviews

155 reviews
Saskia
Doggy Day Care | 21-05-19

Verified Stay
Jolanda kan heel goed honden lezen. Er heerst rust in de roedel. Mijn hond heeft het super naar zijn zin gehad. Ik breng hem met een goed gevoel naar Jolanda. Dankjewel
Neo, Belgian Shepherd
Male, 1 year

Response from Jolanda

Neo is ook een fijne jongen, hij sloot vrijwel naadloos aan op de rust in het roedel. Dat is ook knap zo'n eerste dag.

Wim en Angelique
Doggy Day Care | 21-05-19

Verified Stay
Jolanda heeft kennis van zaken. Ze past niet alleen op je hond, ze leert de hond en het baasje ook nog eens heel veel dingen. Zeer tevreden????
Joepie, Mixed Breed
Male, 5 years 10 months

Response from Jolanda

Blije hond en blije baas. Daar doe ik het voor! Joepie verdient het!

Ellen
Doggy Day Care | 20-05-19

Verified Stay
Zoals altijd weer tevreden
Marley, Bernese Mountain Dog
Female, 1 years 3 months

Response from Jolanda

Zoals het hoort!

Marion
Doggy Day Care | 14-05-19

Verified Stay
Puckie, Miniature Pinscher
Female, 1 years 9 months

Response from Jolanda

Bedankt!

Augustine
Doggy Day Care | 11-05-19

Verified Stay
Finn, Golden Retriever
Male, 2 years 6 months
Anouk
Doggy Day Care | 03-05-19

Verified Stay
Mozart, Mixed Breed
Male, 1 years 4 months
Ellen
Doggy Day Care | 01-05-19

Verified Stay
Marley, Bernese Mountain Dog
Female, 1 years 3 months
Frauke
Dog Boarding | 28-04-19

Verified Stay
Onze hondjes Pip en Puk zijn voor een weekend bij Jolanda geweest. Zij heeft zoveel kennis en kunde om op een fijne manier met alle honden om te gaan, goed om te zien. Wij zijn met het volste vertrouwen in Jolanda een weekendje weg gegaan.
Puk, Maltese
Female, 9 years 4 months
Pip, Boomer
Female, 2 years 9 months

Response from Jolanda

Bedankt! Pip en Puk zijn altijd weer welkom! Knuffel van mij erbij!

Ger
Dog Boarding | 28-04-19

Verified Stay
Onze Flynn was deze keer maar kort bij Jolanda. Maar 2 dagen. Wat altijd weer opvalt is dat Flynn elke keer als hij komt zich meteen weer op zijn gemak voelt alsof hij niet is weggeweest. Komt ook omdat Jolanda steeds enorme rust uitstraalt, iets dat ervoor zorgt dat honden zich meteen thuis voelen. Hartelijk dank weer Jolanda en tot een volgende keer
Flynn, Kooikerhondje
Male, 13 years 4 months

Response from Jolanda

Graag gedaan en inderdaad Flynn voelt zich meteen weer thuis hier.

Paulien
Dog Boarding | 25-04-19

Verified Stay
Lekker los in het bos en dan ook nog het water in.....wat wil een hond nog meer.....
Boef, Riesenschnauzer
Male, 4 years 10 months

Response from Jolanda

Dat hij met veel andere honden samen leuk kan spelen!

Map

All stays booked on Petbnb are covered by our premium insurance, 24/7 support and frequent sitter updates Learn more