Beoordelingen

4,9 • 856 beoordelingen
Belinda
Logeren | 10-07-24

Geverifieerde beoordeling
Alweer bedankt, Isa komt echt bij jou op vakantie, dus met een geruster hart kan ik zelf niet op reis vertrekken! ❤️
Isa, Labrador retriever
Vrouwtje, 10 jaar en 4 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! Ja Isa voelt zich helemaal thuis hier en is nog steeds een blij ei! Tot over 2 weken weer en een knuffel voor de grote meid.

Astrid
Dagopvang | 10-07-24

Geverifieerde beoordeling
Bailey heeft goed geslapen na haar proefdag. Moe maar voldaan van alle nieuwe indrukken van die dag en het spelen in het bos met de andere hondjes. Maar ze heeft het naar haar zin gehad.
Bailey, Labradoodle - Medium
Vrouwtje, 2 jaar en 1

Reactie Jolanda

Bedankt! Bailey is ook echt een lieverd. Tot de volgende keer.

Atie
Dagopvang | 09-07-24

Geverifieerde beoordeling
Fijne opvang heeft Noeka gehad zoals altijd
Noeka, Kruising
Vrouwtje, 7 jaar en 6 maanden

Reactie Jolanda

Bedankt! En een nieuw vriendje gevonden in Ollie, wat leuk!

Over mij

35 jaren ervaring

The Zen Dog House

Belangrijke informatie over de proefwandeling, de toeslagen en mijn werkwijze zijn te lezen na de + meer link, links onder in deze advertentie. Voor alle duidelijkheid is het van belang dat je voorafgaande aan de proefwandeling deze informatie tot je hebt genomen.

Als je op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks kijkt dan kun je, naast de foto’s en referenties op deze site hier, zien met welke honden ik al allemaal gewend ben om logeerpartijtjes of dagopvang voor te organiseren. Het zijn lieverds, rustig in mijn huis en de meeste zijn sociaal.

Ik heb een natuurlijk overwicht op honden en door jarenlange observatie een goed inzicht in de hondentaal. Er zijn altijd meerdere logeerhonden tegelijkertijd aanwezig (gemiddeld 5 gasten) en soms ontstaan er leuke vriendschappen.

Ik maak altijd eerst een proefwandeling en spreek vervolgens een (normaal te boeken) proef/wen dag met je af. Lees verderop hoe het format van die proefdag eruit ziet.

Ik start de proefwandeling altijd op neutraal gebied bij de ingang van het Kapellerbos, aan het eind van de Leenderkapelweg (zijstraat Kakertsweg) in Landgraaf, huisnummer 22 ingeven en dan kom je aan de goede kant van de Leenderkapelweg aan. Het is een doodlopende straat en parkeerplaats is er vlak bij de overzichtskaart.

Na een geslaagde wen/proef dag, kun je daar waar ik beschikbaar ben op de kalender boeken wanneer je wilt. Breng en haal tijden zijn doorgaans tussen 07:30 en 08:00 - tussen 11:30 en 15:00 laatste brengtijd en na 17:00 tot 20:00 als laatste haaltijd.

Mijn vaste gasten mogen me ook benaderen op het moment dat mijn agenda hier op geblokkeerd staat. Op deze dagen ben ik (bijna) volgeboekt. Meestal kan een vaste gast er dan nog wel bij.

Honden met lichte gedragsproblemen bied ik ook onderdak, herplaatste honden met een onbekende geschiedenis of oude gedragsproblemen, agressieve en/of aan de lijn trekkende en/of uitvallende honden niet. Ook pas ik bij voorkeur niet op volwassen volle reuen.

Voor hondenbazen die willen leren om hun hond ontspannen aan de lijn te laten lopen, gebruik ik de methode van Anniek Winters en Liz Wolting met een trainingslijn als halti. Je kunt mij boeken (als dagopvang/prijs training is idem) en aangeven dat je dit wilt leren en dan plan ik een trainingswandeling met je in. Meestal is een hond binnen een wandeling van het trekken af.

Fijn als je vooraf al de juiste trainingslijn besteld, dan kun je vervolgens er zelf mee aan de slag. Hier te verkrijgen: https://shop.hondengedragscentrumaw.nl/producten/trainingslijnen

Hogere tarieven voor puppy en puber:

Pubertarief tot 18 maanden 150% van het normale dagtarief = € 36
Logeren 150% van het normale logeertarief tot 24 uur = € 42

Puppytarief tot 12 maanden 200% van het normale dagtarief = € 48
Logeren 200% van het normale logeertarief tot 24 uur = € 56


Op feestdagen reken ik een toeslag van 100% op het normale tarief en overnachting van oud op nieuw logeren kost € 50,- extra per hond.

Prijzen voor een boeking in het systeem kunnen dus afwijken van de daadwerkelijke prijs, die ik bij acceptatie van de boeking, indien van toepassing, zelf kan aanpassen naar het betreffende tarief.

Lees ook mijn PUPPY BOOTCAMP service aansluitend op deze advertentie en de NB' s op het laatst. Voor mensen, al dan niet met eigen honden, zie mijn aanbod voor Wandel coaching met honden voor de tweevoeter via: https://www.jijwilt.nl/diensten/onder-vier-ogen/wandelcoaching-met-honden/

Ik woon vlak bij het losloop gebied Kappellerbos en geniet dagelijks van een tweetal lange wandelingen van samen 3 tot 4 uur. Buiten kunnen de honden doorgaans los en rennen en spelen ze met elkaar. Binnen in huis is het meestal rustig en liggen de honden lekker te snurken.

Een van de vaakst gebruikte woorden in de referenties is rust.

In de stress van het westerse leven merk ik dat onze honden vaak moeite hebben met ontspannen. Zowel tijdens het wandelen als thuis.

Omdat ik zelf een kalme aard heb en mijn vaste oppashonden ook, helpen we de nieuwe honden in ons roedel om deze onrust los te laten. Dat is in de afgelopen jaren bij regelmatige “gasten” ook zichtbaar gebeurt en zo helpen deze vaste gasten, o.a. Bootz, Gijs, Marley en Ollie, ook al mee in het geven van het goede voorbeeld. Ook tijdens het spelen onderling wordt er gezorgd voor lief zijn voor elkaar en gestopt zodra er te ruw gespeeld wordt.

Op Facebook plaats ik vrijwel dagelijks foto’s en verhalen van en over de honden onder mijn eigen naam Jolanda Gerbecks. Ook daar kun je een goede indruk krijgen wat je van mijn hondenzorg kunt verwachten.

Dat ze graag komen is duidelijk als ze bij het tweede bezoek naar mijn voordeur toetrekken. Dat doen ze namelijk allemaal!

Format proefdag:

Locatie: Kakertsweg bosrand ter hoogte van nr. 90. Dat is vlak bij mij thuis.

We starten rond 08:00 gezamenlijk met de ochtendwandeling en doen de overdracht aan het einde van de wandeling. Je neemt hier ongeveer 90 minuten de tijd voor. Ik kom naar buiten met de roedel van die dag en loop voor of achter je aan richting bos, alwaar de kennismaking tussen de honden in vrijheid plaatsvinden kan.

Op een proefdag is iemand op afroep beschikbaar om de hond op te halen, mocht deze bij thuiskomst hier niet op het gemak blijken te zijn, of te kunnen komen.

Aanbevolen hondenschool in Swier www.animale.nl
Aanbevolen alternatief voor opvang, als het bij mij niet kan: www.tasana-dierenhotel.nl in Elsloo

Ook maak ik tegenwoordig hondenhalsbanden, anti-tekenriemen met EM keramische kralen en hondenlijnen van Paracord (parachutekoord), op maat en kleur op bestelling. Onder de naam De Zendoghouse kun je mijn aanbod op Facebook vinden. (Zie enkele foto's alhier)

NB. Indien je kiest voor mij als oppas geef je me impliciet toestemming om foto's van je hond te mogen plaatsen en het gedrag zoals ik het waarneem in het roedel op Sociale media te beschrijven. Op deze manier hoop ik dat ik meer mensen bewust kan maken over het gedrag van honden en de noodzaak voor het onderdeel zijn van een roedel om verder te kunnen socialiseren.

NB: Tot 31 december kun je het hele komende jaar vooruit boeken voor de huidige prijs.
Vanaf 01 januari gaan mijn prijzen voor de diensten hier jaarlijks omhoog.

Speciale PUPPY service.

PUPPY Bootcamp

Je wilt graag een pup, maar je kunt geen maand(en) of weken de tijd nemen, of hebt andere beperkingen die het bemoeilijken om de pup zindelijk te maken en daarvoor ook ’s nachts op te staan? Je hebt geen gebalanceerde honden in je buurt om je pup verder mee te socialiseren?
Sinds 2018 bied ik naast mijn reguliere oppasservice voor honden bij PetBNB ook een puppy bootcamp aan. Ik ruim dan met liefde de plas en poep van je nieuwe gezinslid voor je op.

Naast de zindelijkheidstraining wordt je pup in huiselijke kring gesocialiseerd in het omgaan met andere honden, groot en klein, jong en oud. De honden die hier zijn via PetBNB zijn allemaal al gesocialiseerd en krijgen voldoende aandacht, maar vooral ook ontspanning tijdens hun verblijf hier. Je pup leert slapen in en genieten van de rust in dit roedel, indien nodig vanuit de bench.

Is je hond in balans en (bijna) volwassen dan is een kussen vaak voldoende en kun je ervoor kiezen om geleidelijk aan de bench achterwege te laten. Mits je hond dat fijn vindt.

Tevens start ik al met het leren volgen aan een ontspannen trainingslijn (niet trekken) en de commando’s;
volg, zit, af, blijf en kom.
Daar gebruik ik handbeweging bij, zodat je hond ook met name op je beweging reageert. Uiteraard leer ik je die handbewegingen ook aan.

Bij correcties gebruik ik nee (= niet aan beginnen) en (is) klaar (= stoppen met ongewenst gedrag).
Net als de moeder/teef pak ik ze zachtjes in het nekvel als ze erg ondeugend zijn of opspringen of tik ik ze daar of in de flank met twee vingers aan.

Een uitbundig “Goed zo”, volgt als de pups iets positiefs doen. Hierbij gebruik ik oogcontact, duidelijke lichaamstaal en stem. Regelmatig knuffel ik de honden en beloon ik ze met een aai als ze iets goeds doen.

Uiteraard is er ook tijd voor het maken van een warme verbinding met je hond bij mij thuis en tijdens de (korte) wandelingen. In overleg kan je pup op je vrije dagen ook al met je mee naar huis.

Zodra je pup zindelijk is kan de definitieve overdracht plaatsvinden en komt je nieuwe huisgenoot naar je toe. Tegen die tijd ga je zelf starten met een puppy training om zo je verbinding met je eigen hond te versterken.

Het duurt gemiddeld 8 weken voordat je pup zindelijk is. ’s Nachts zet ik de wekker om je pup in het begin uit te laten. Overdag begin ik met gemiddeld elke twee uur, voor en na het spelen of het eten en zodra de pup het aangeeft.

Wil je weten wat je van mij in de omgang met je pup kunt verwachten?
Kijk dan o.a. bij mijn referenties hier of op mijn Facebook account Jolanda Gerbecks.

Op mijn gangbare tarieven op www.petbnb.nl bereken ik een toeslag voor deze Puppy bootcamp service..

Ik reken op serieuze kandidaten, die ook na de overdracht zich blijvend inzetten voor het verder opvoeden van een gebalanceerde hond. Eventueel kan ik ook ingeschakeld worden bij dit na-traject of het voortraject, dat wil zeggen de keuze en aanschaf van een bij jouw situatie passende hond, of het vinden van een goede hondenschool. Prijs daarvan is afhankelijk van mijn tijdsinspanning in het traject. Uurtarief € 35,-


PS. Uiteraard hoop ik na de overdracht tijdens dagopvang of vakanties de honden weer terug te mogen zien.

PPS. Tevens ben ik bereid om de hond bij ernstige ziekte of overlijden van de eigenaar (tijdelijk) thuis op te nemen. Hier worden, indien wenselijk, aparte afspraken over gemaakt.

PPPS Voor zeer gemotiveerde gezinnen en mensen of kinderen met een zorgbehoefte kan indien nodig een (aanzienlijke) reductie aangeboden worden.

Overige vaardigheden
Kan orale medicatie toedienen
Ervaring met gedragsproblemen

Jolanda's beschikbaarheid

Beschikbaar Niet beschikbaar
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Annuleringsregeling:

Jolanda past op

  • Klein (0-10 kg)
  • Middel (11-25 kg)
  • Groot (26-45 kg)
  • Reus (> 45 kg)
  • Katten
Overige voorkeuren
Past op puppies (tot 1 jaar)
Past op volwassen honden (1-8 jaar)
Past op oudere honden (8+ jaar)
Past op mannetjes die niet gecastreerd zijn
Past op niet gesteriliseerde vrouwtjes
Geen loopse vrouwtjes
Rassen waarmee Jolanda ervaring heeft:
Jack Russel Terrier · Kruising · Labrador retriever · Maltezer · Akita Inu · Appenzeller Sennenhond · Australian shepherd · Australische terrier · Basset artesien normand · Berghond van de maremmen en de abruzzen · Beagle · Bearded collie · Belgische herder · Berner sennenhond · Border collie · Boomer · Border terrier · Bouvier · Cane Corso · Cairn terrier · Chihuahua · Cocker spaniel · Dobermann · Drentse patrijshond · Duitse herder · Duitse staande hond · Dwergkees · Dwergpinscher · Engelse cocker spaniel · Engelse springer spaniel · Field spaniel · Flat coated retriever · Foxterrier · Franse bulldog · Friese stabij · Galgo espanol · Golden Doodle Groot · Golden Doodle Klein · Golden retriever · Grote munsterlander · Grote Zwitserse Sennenhond · Havanezer · Italiaans windhondje · Kleine munsterlander · Kortharige dwergteckel · Kooikerhondje · Kortharige sint-bernard · Kortharige teckel · Kuvasz · Labradoodle - standaard · Labradoodle - Medium · Labradoodle - Miniatuur · Mastin espanol · Markiesje · Mechelse herder · Middenslag schnauzer · Mopshond · Nova scotia duck tolling retriever · Oud Duitse Herdershond · Old english bulldog · Overige rassen · Pittbull Terrier · Podenco ibicenco · Pointer · Pyreneese berghond · Rhodesian ridgeback · Riesenschnauzer · Rottweiler · Ruwharige dwergteckel · Shiba inu · Teckel · Tervuerense herder · Vizsla · Welsh corgi cardigan · Welsh terrier · Welsh corgi pembroke · Welsh springer spaniel · West highland white terrier · White swiss shepherd dog · Poedel dwerg · Spaanse Waterhond · Vizsla Korthaar · Zwitserse Witte Herder

Jolanda op Petbnb

Identiteit geverifieerd
Oppas training voltooid
Kalender bijgewerkt: Vandaag
Vaste gasten: 212
Reactie: binnen een paar uur
Responspercentage: 100%

Jolanda's woning

Huis
Tuin met hek
Er wordt in huis gerookt
Geen kinderen in huis
Geen katten in huis
Geen kooidieren in huis
Geen eigen hond

Als jouw hond bij Jolanda in huis is

Honden mogen op de bank
Honden mogen op bed
Wandelen om de 2-4 uur

Kaart

Alle boekingen via Petbnb zijn inclusief verzekering voor de oppas, dekking via ongevallen garantiefonds en 24/7 klantenservice. Meer weten